A tökéletes eszpresszókávé a kémia, a természet és a technológia varázsa, amelyek együtt alkotják a tiszta ízélmény koncentrátumát egy csészében.
Minden tiszteletreméltó kávérajongó számára az eszpresszó a kávé kvintesszenciája. Elkészítése igazi művészet. Készen állsz, hogy megtanuld a kávé tökéletes elkészítésének minden titkát, és teljes mértékben fokozza minden korty örömét?
A tökéletes eszpresszó dekalógja: a tökéletes kávé
1) Víz
Minden tekintetben az eszpresszókávé összetevője, amelyet nem szabad alábecsülni. Nem lehet túl gazdag ásványi sóban vagy túl édes. Az adagolási hőmérsékletre is figyelni kell: a 90°C tökéletes. Valójában, ha a hőmérséklet alacsonyabb lenne, fennállna annak a veszélye, hogy nem kellően extrahált kávét, azaz aromájában szegény italt kapunk. Ellenkező esetben, ha a hőmérséklet túlságosan megemelkedik, fennáll annak a veszélye, hogy túlzottan keserű ízű, túlzott koffein- és tannintartalmú kávét kapunk.
2) Köszörülés
Az őrölt bab mikrogranulátumának mérete kritikus. A tanács az, hogy a tapasztalat számítson. Ha az őrlemény túl durva, az extrakció nagyon gyorsan megtörténik, ami egy világos színű, enyhén aromás ízű kávét eredményez. Ha viszont az őrlés túl finom, az eszpresszó színe nagyon intenzív lesz, egyenetlen krémmel, és ami még rosszabb, keserű ízű, égető árnyalatokkal. Ez egy középút, amely lehetővé teszi, hogy tökéletes kávét kapjon intenzív, egyenletes színű, finom és tömör krémmel.
3) Mennyiség
Mennyi az ideális kávémennyiség a szűrőbe tölteni? Hagyományosan a szükséges mennyiség 7 gramm.
4) Préselés
A tökéletes kávé titka a készítő érintésében is rejlik. A kávét a szűrőbe nyomók „keze”, tapasztalata és tudása igazán fontos: ha a nyomás nincs kiegyenlítve, fennáll a veszélye, hogy egyenetlen kávéréteg alakul ki, és az elégtelen vagy túlzott extrakciós problémákkal jár.
5) Karbantartás
A szerszámok tökéletes állapota ugyanolyan fontos, mint az alapanyagok minősége. Ellenőrizze, hogy minden alkatrész rendben van-e, tiszta és tökéletes állapotban van, hogy garantálja a termék kiváló minőségét.
6) Szenvedély
Végül, de nem utolsósorban, a kávé rituálé, és mint ilyen, az elkészítése során jelentős szeretetet és odaadást igényel.
Melyik Dersut keverék illik hozzád?
Arabica vagy Robusta? Ugyanolyan kiváló minőségükkel kiemelkednek aromájukban, ízükben és egy csésze kávéban a terméshozamban.
A Non Plus Ultra Dersut - 100% Arabica (Gold Medal Award International Coffee Tasting 2016) a világ legjobb kávéiból készült keverék, amelyet úgy választottak ki, hogy maximalizálja az eszpresszó érzékszervi tulajdonságait. Sima és burkoló test, gazdag és tartós illat, enyhe gyümölcsös mandula jegyek kakaóval egészítik ki a kört, így ez a kávé ideális bármilyen párosításhoz.
Ha 100%-ban őrölt Arabica kávét keres, a Selezione del Contefa az Ön számára. A Dersut történelmi keveréke főként Közép- és Dél-Amerikából származó babok gondos válogatásából származik, amelyeket gondosan válogattak össze, hogy finom ízű és virágos aromájú kávét hozzanak létre, amely a legigényesebb ízlést is kielégíti!
Jobban szereti az intenzív, határozott és egyben harmonikus ízvilágot? Akkor neked való a Caffè Oro Dersut keverék (e-shopunkban gabona és őrölt formában is megtalálod), minősített olasz espresso minőség, Gold Medal International Coffee Tasting 2014 and 2018.
Az olasz Espresso di Qualità szemek másik tanúsított keveréke, amely tartós, de finom aromájú, lágy testtel és alig észrevehető savval rendelkezik, az Italiana Caffè Sublime kávébabja. Próbálja ki a legédesebb receptekkel kombinálva!
És ha már kiválasztotta kedvenc keverékét, mi a legjobb módja annak tárolásának?
A kávé magába szívja a szagokat és a nedvességet. Emiatt érdemesebb egy fedeles, esetleg bádogból készült edényben tárolni (ezek tökéletesek!), egyéb élelmiszerek mellett, hűvös, száraz helyen, napfénytől védve.